Planetaplay

Тук е мястото да представите проекта си (без значение дали още работите по него или вече е завършен) и да получите конструктивна критика и предложения от модераторите и феновете относно визията, кода или ползваемостта.

Moderator: FlashBG

Planetaplay

Postby Нубизус » Mon Jul 12, 2010 14:10

Излезнахме от бетата. Нов фронтенд код. GWT е заменено изцяло с Jquery.
Навсякъде има къстъм тултипи и хелпъри.
Добавен е грид с тъмбнейли за случайни клипове и т.н.
http://www.planetaplay.com/
Нубизус

Re: Planetaplay

Postby Боби Димитров » Mon Jul 12, 2010 18:05

Дъл йе късно сортирането да става по стандартния начин с клик на хедъра, вместо от туй ачик падащо меню? Тултупите изглеждат мазни, но фейдин/аута мисля тормози и стават едни наслагванки, бъхлигъ.

Иначе съм трогнат, че има "докосни ми любовта и така нататък...!"
Typography exists to honor content.
— Robert Bringhurst, The Elements of Typographic Style
Боби Димитров
Земеделец

Postby Красимир » Mon Jul 12, 2010 19:35

Мазничко, готинко. Добра работа. Има лек лаг в началото докато се инициализират нещата явно, но иначе нещата се държат добре на мойто компютър.
Красимир

Postby Нубизус » Tue Jul 13, 2010 23:49

Може да го сложа сортирането опционално. Не е лоша идеята. Щото си е стандартна хава.
Фейда тре го погледна, може да се оптимизира. То в стремежа си да го Мазньосам съм са поулял:)))

Лага прекалено късно зацепих, че вместо да се плющат тия айякс кюфтаци парче по парче едно пхп мое да ги генерира и чак тогаз да са разчита на тия "динамики".

Има бая оптимизации още, но като цяло разкарахме шибаното GWT. Си еее простотията е тва да пляскаш на джава а там нещо си да ти генерира йаваскрипт и хтмл.

По тоя повод имам вакантно място за програмист на релси. Почвам едни хави и понеже тотално оставям пхп в миналото ми трябват хора с желание да копат на релсите:))

*. чак са зацепих ко иска да кае боби с "докосни ми любовта и така нататък", ко да кажа , ората са го казали да са смееш ли да плачеш ли и така нататък:))))
Нубизус

Postby georgivar » Mon Jul 19, 2010 14:58

Всеки път ме изненада как успяваш да наредиш толкова икони и никакъв текст. Няма начин човек да разбере кво трябва да кликне без да мърда с мишката. Поне загллавията на видеата да ги имаше без маузсовър. Да не говорим за тия интерфейсните - запази, зареди (като гледа иконката човек няма начин да разбере какво прави). Ей и един линк по случая:
http://uxmyths.com/post/715009009/myth- ... -usability
DO LESS. LIVE LONGER.
georgivar
Модератор

Postby Йоханнес » Mon Jul 19, 2010 15:58

Да бе как ли не.
http://blogs.msdn.com/b/jensenh/archive ... 87661.aspx
Това само от Микрософт могат да го кажат. Аз лично от хора дето ръчкат болдната Constantia на 0.9em; за боди текст, акъл за usability не бих черпил. Я да питат Steve jobs по въпроса за иконите и text labels.

Още повече, връзката между таргета на сайта и четенето е силно съмнителна.

Друг е въпроса, че на Нуби иконите наистина са пълна енигма.
Това "зареди плейлиста" е нещо от рода "обърни на 360", това "запази плейлиста" е като икона за хералдическо сдружение, а пък коментарите мясат на стилизирано ангелче.

Но какво от това, дреме му на фенът чалгаджийски. Четири иконки има да разгадае няма да му се чупи ръката да помърда малко с мишока.

Поне загллавията на видеата да ги имаше без маузсовър
Ми чи има ги и загллавията и заглавията и творците също

Кали - Хоризонтално вертикално - Кали - Singles

Кво не му е ясно питам какво ?
Йоханнес
Дедото

Postby georgivar » Mon Jul 19, 2010 16:23

Йоханнес wrote: Я да питат Steve jobs по въпроса за иконите и text labels.

иди на началната страница на въпросната компания и виж скрийншота на телефона - специално под иконките кво има.

Ми чи има ги и загллавията и заглавията и творците също

Това само в едно каренце отстрани. Иначе в плеъра в централната част не ги показва.
DO LESS. LIVE LONGER.
georgivar
Модератор

Postby Йоханнес » Mon Jul 19, 2010 17:53

Айде сега ще влизаме в спорове, аз се шегувам не личи ли ?

Ако ли пък си сериозен определено не си прав - смисъла на графичната комуникация, част от която е иконографията е именно да бъде по лесно достъпна и по ясна от текстовата информация. Не казвам, че при Нуби се е получило, но това не променя принципа.

За творението на Нуби, уви на тези икони ако щеш не лебъли еми хедъри да им сложиш все тая.
Ако аз прочета под класическа икона за рефреш/обърната - ИЗБЕРИ ПЛЕЙЛИСТА ще помисля, че нещо се е збъгнало.

Просто от чисто любопитство така да се каже, ти кат гледаш този сайт за това, че няма лейбъли на иконките ли се сещаш ???
Но пак повтарям шегувам се. Errare humanum est
Йоханнес
Дедото

Postby Нубизус » Thu Jul 22, 2010 19:22

За иконките сте прави::))) Ни са разбира нищо:)) Ма нали тряя да има нещо да се промени и на следваща итерация.

За тултипите и липсата на текст, погледнете youtube, макар че месец два преди тях ги пуснах. И тяхната имплементация да се показват нагоре ми е анти логична ма карай.
Тва е приотизиране на интерфейса. Основната цел на сайта е да цъкнеш и да почне да свири, да няма мислене а да те подтиквам към цъкане, и като си гледам статистиката (от всяко копченце) хората идват да си намерят клипче. Плейлистата е опционално нещо за тези които искат.
Хората ги мързи. За това им сложих този грид с клипове с картинки. От както го има посещенията са 70 процента нагоре.

Жоре не си ли се замислил че спазвайки всички "канони " на юзабилитито това което излиза е нула иновация, трябва да има експериментиране за да се появи нещо интересно. В другия случай се получават скучни продукти, с мноо яко юзабилити и никва идентичност.
Нубизус

Return to Представяне пред публика