Лукрат и списание .net организират Семинар по Ползваемост

Тук е мястото да говорим за SEO, визуален дизайн, мултимедия, взаимоотношения клиент-изпълнител, пазарни проучвания и прочее. В общи линии, всичко, което не попада в останалите форуми - минава тук.

Moderators: FlashBG, Flash, Front end, Back end

Postby netmag » Tue Mar 10, 2009 17:06

В събитието ще вземат участие водещи специалисти и експерти в сферата на ползваемостта от България, Съединените Щати и Великобритания.

Специални гости и лектори на семинара ще бъдат Питър Мерхолц - президент на AdaptivePath - една от най-динамичните и иновативни компании, занимаващи се с ползваемост и Алистър Кембъл, Director of User Experience в Nomensa, UK и дългогодишен автор в списание .net.

Запознайте се с най-новите тенденции в проектирането и изграждането на ползваеми и ефективни сайтове и софтуер.

14-ти април (вторник), 2009г. от 10.00ч. до 18.00ч.
Зала Александър, Хотел Радисън, София

Лектори
Поканени са както български, така и чуждестранни лектори. Всички те са специалисти и водещи имена в своите области.

*Писане за уеб - Димитър Симов (Лукрат)
*Мета-наратив: как да пишем за нашата аудитория, микроблогове и откриваемост от търсачки - Еленко Еленков (Икономедия)
*Банери и Eye Tracking – Морис Гринберг (HiLab)
*Достъпност - Алистър Кембъл – (Nomensa)
*Бързо и гъвкаво проектиране - Георги Варзоновцев (Нетейдж)
*Създаване на страхотни продукти и услуги за един несигурен свят - Питър Мерхолц (Adaptive Path)
*Интернет и приложения за мобилни телефони – изследване на ползваемост – Владимир Тодоров (TNS, Югоизточна Европа)
*Модулна структура на мобилни интернет услуги – Красен Хинков (МТел)

Регистрирайте се до 20 март с 20% отстъпка.
http://www.usabilityseminar.net
netmag

Re: Лукрат и списание .net организират Семинар по Ползваемост

Postby Илия Горанов » Wed Mar 11, 2009 16:58

Това е много хубаво,

ама айде да сменим малко контингента, а? През последните години, на тия мероприятия едни и същи физионимии ми разправят едни и същи неща, вече ми писна не знам къде (знам, ама няма да ви хареса). Нямам нищо против хората, някои от тях ги познавам лично, други задочно... ама може ли все едно и също да дъвчем и с едни и същи хора? Чак е странно, че Борил го няма в списъка - щеше да бъде естествен завършек на така заформилия се списък.

Не знам - кажете и другите? Само на мен ли ми прави впечатление, че все едни и същи хора говорят? Не може да ме убедите, че това са единствените и последни специалисти по темите.

Помислете по въпроса.
Иначе е похвално, че има и чужди гости най-накрая!
Илия Горанов
луканков производител

Postby Боби Димитров » Thu Mar 12, 2009 14:05

Ако имах един син Талискер излишен си заслужава парите дори само заради Adaptive Path участието... Иначе по коментара на Бабата - ми така е, ама какво да се напраи, кат други нямат мерак да се излагат :)
Typography exists to honor content.
— Robert Bringhurst, The Elements of Typographic Style
Боби Димитров
Земеделец

Postby georgivar » Fri Mar 13, 2009 23:41

Баба не си прав. Повечето от тия българчетата не съм ги слушал да представят по тия точно теми, пък честно казано ми е интересно кой какво е прочел, разбрал и направил в бг контекста. По-скоро бих казал, че ще е интерсно да се видят чужденците, но не толкова заради добре отработените им, многократно повтаряни по западните конференции, но въпреки това приятни презенцации, а заради самите тях като хора, с които можеш да обелиш две думи на живо. За себе си мога да каже, че със сигурност няма да повторя някоя стара презентация. ма 120 кинта са си бая де ;)
DO LESS. LIVE LONGER.
georgivar
Модератор

Postby Ростислав » Mon Mar 16, 2009 13:41

Аз с удоволствие се разделих с 95лв. Предното подобно издание доста ми хареса и то не защото беше безплатно.
Ростислав
Модератор

Postby Нубизус » Fri Mar 27, 2009 15:35

Не бих се хванал в нещо в което има Лукрат и дот.нет бг.
Лично мнение.
Нубизус

Postby Илия Горанов » Sat Apr 04, 2009 21:16

Ама Жоре, то няма значение темата - хората са ми до болка познати... независимо от темата - знам какво ще кажат :)

Именно затова и аз бих се зарадвал на чужденците - не че ще ми кажат нещо различно, ама просто други физиономии - друга гл. точка върху нещата (надявам се)...

Като мине - ще кажете.
Илия Горанов
луканков производител

Return to ...и всичко друго